ІНТЕРНЕТ-ЦЕНТР

Харченко11

Тетяна Владиславівна
консультант Інтернет-центру

Починаючи з 2004 року і до сьогодні Інтернет-центр бібліотеки, який був створений у 2004 році за фінансової підтримки Посольства США в Україні в рамках проекту LEAP „Інтернет для публічних бібліотек”, продовжує бути одним із найзручніших центрів міста, де можна отримати вільний доступ до Інтернет-мережі.
В листопаді 2010 року відбулось оновлення технічного парку. Це стало можливим завдяки участі книгозбірні в конкурсі «LEAP-2010. Оновлення комп’ютерів і програмного забезпечення для успішних Інтернет-центрів», оголошеному Посольством США в Україні.
Для самостійної роботи в Інтернет-центрі користувачам було надано 3 нові сучасні комп’ютери. Протягом 2019 року зареєстровано 768 користувачі Інтернет-центру, відвідування становлять 7365.
Відвідувачами Інтернет-центру є представники різних верств населення – молодь, учні середніх навчальних закладів, студенти, робітники, службовці, вчителі загально-освітніх шкіл міста і району гімназії, вихователі, люди старшого віку, пенсіонери. З кожним користувачем проводиться попередня консультація, ознайомлення з „Правилами користування Інтернет-центром”, виявляється рівень його комп’ютерної грамотності.

Інтернет-центр

Виявили бажання навчатись роботі на комп’ютері, в мережі Інтернет і люди середнього віку, так як сучасні технології застосовуються майже у всіх галузях діяльності людини. Інформаційні ресурси (електронні видання на компакт-дисках: бази даних, електронні хрестоматії і енциклопедії; аудіо- книги) мережі Інтернет суттєво доповнили фонди центральної мсіської бібліотеки та філій, і це сприяло покращенню задоволення читацьких запитів.
Нашими постійними відвідувачами є спеціалісти відділу культури, методисти міського будинку культури, місцеві письменники і художники, які навчаються комп’ютерної грамотності і використовують ресурси мережі Інтернет для професійної інформації.
Цікавими були постійні екскурсії в Інтернет-центр для учнів навчальних закладів міста. Частими відвідувачами стали учні Прилуцького професійного ліцею. В бібліотеці вони ближче ознайомилися з роботою Інтернет-центру, його послугами, виявили бажання стати користувачами Інтернет-центру.
Інтернт-центр бібліотеки має тісні зв’язки із засобами масової інформації, що дає можливість оперативно висвітлювати інформацію про життя і діяльність бібліотеки.
Проведення масових заходів уже не можна уявити без можливостей Інтернет-ресурсів. Так всі презентаційні матеріали були підготовлені завдяки Інтернет-центру.

Зими святкові обереги

Інтернет-центр створено з метою надання кожному користувачеві бібліотеки можливості вільного доступу до світових інформаційних ресурсів через комп’ютерну мережу Інтернет.
Кожен користувач, незалежно від місця проживання, освіти, соціального стану, політичних переконань, віросповідання, має право на отримання інформації в Інтернет-центрі бібліотеки.
Перед початком роботи необхідно зареєструватись і отримати дозвіл на роботу у консультанта центру.
Інвалідам, учням та студентам надається перевага в користуванні.

КОРИСТУВАЧ МАЄ ПРАВО:

- замовити час роботи в Інтернет-центрі;

- використовувати Інтернет для доступу до інформаційних ресурсів;

- одержати професійну консультацію щодо пошуку інформації в Інтернеті;

- брати участь у презентаціях, практикумах, колективних консультаціях, групах навчання роботі в мережі Інтернет за окремим планом роботи центру;

- залучати зацікавлених осіб до фінансової підтримки Інтернет-центру;

- відвідувати слухацькі курси при бібліотеці.

Кiлькiсть переглядiв: 1017

Коментарi