Виставка ляльок минулих років, ляльок ручної роботи та колекційних

2021-03-18

На юнацькому відділі МЦБ ім.Л.Забашти розпочала діяти виставка ляльок минулих років, ляльок ручної роботи та колекційних.

Ляльки надали рукодільниці-майстрині Ольга Ведмідська, Тетяна Шевченко, Оксана Чепурна та Ольга Бойко.
На виставці представлені авторські ляльки та ляльки радянської доби колекціонерки Катерини Приходьченко.
Під час презентації присутні дізнались, що лялька має власну історію і в слов’янській міфології ця дитяча забавка співзвучна з іменем богині кохання, весни і краси Лелі (Лялі), про історію виникнення ляльки Тильди, вальдорфської, пупса та реборна.

ВЛ2

21 березня у світі відзначається Міжнародний день лялькаря. Про професію лялькаря та ляльковий театр, який уже більше 20 років діє при міській дитячій бібліотеці ім. П.Білецького-Носенка, розповіла завідувачка бібліотекою Євгенія Гнатів.
Тетяна Шевченко розповіла про захоплення шитими ляльками та історію створення власних ляльок. Відома в місті майстриня робіт в стилі хенд-мейд Наталія Чунь поділилась емоціями від виставки та додала про ляльку, як домашній оберіг, як зв'язок між поколіннями.

ВЛ1

Директор бібліотеки Людмила Зубко додала, що бібліотека завжди працює із талановитими неординарними людьми і виставка ляльок – це найперший доказ цього.
Виставка діятиме протягом місяця.
Кiлькiсть переглядiв: 240

Коментарi