• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини бібліотеки
  • Виставка плакатів Українського інституту національної пам’яті «Воїни. Історія українського війська»

Виставка плакатів Українського інституту національної пам’яті «Воїни. Історія українського війська»

2017-10-12

12 жовтня у міській центральній бібліотеці імені Любові Забашти відбулася виставка плакатів Українського інституту національної пам’яті «Воїни. Історія українського війська» до Дня захисника України та Дня українського козацтва.
У експозиції фотографії українського фотографа Анни Сеник, а костюми і зброя-репліка не із музеїв України, а виготовлена за власний кошт любителів військової історії.
Студенти агроколеджу та користувачі бібліотеки дізнались про історію військових формувань на теренах України від часів Русі до сьогодення.
Провідний бібліотекар юнацького відділу Ніна Горбань розповіла про еволюцію військового обладунка та зброї періоду України-Русі. Отаман куреня ім. Івана Сірка Роман Зінченко розповів про козацькі війська, де зосередив увагу на одязі козаків та укомплектуванні військового спорядження козаків.

Виставка плакатів1

Прилучанин Юрій Кудряшов розповів про форму, зброю і спосіб життя воїнів УПА та УНР. Він додав, що є членом військово-історичного клубу «Повстанець» і окремі на фотографіях є учасниками їх клубу.

Виставка плакатів2

Старший сержант, відповідальний виконавець мобілізованого відділення Прилуцького ОМВК, учасник АТО Олег Гавриляко розповів про реалії сучасного українського війська та детально розповів про бойове оснащення воїна АТО, який представлений на одному з плакатів.

Виставка плакатів3

Кiлькiсть переглядiв: 467

Коментарi