Буккроссинг по-прилуцьки

2015-06-10

Буккроссинг1

Практика залишати книгу в публічному місті, щоб інші люди знайшли і прочитали, а потім зробили так само, називається буккросінгом. Такий метод обміну літературою, коли книга ніби “біжить” від одного до іншого давно є популярним у багатьох країнах світу.

Буккроссинг2

Працівники Прилуцької міської центральної бібліотеки імені Любові Забашти зробили “подорож “ своїх книг дещо цікавішою. Старт книга бере біля самої бібліотеки, де визначено Пункт обміну літературою. Тут знаходяться книги, яким бібліотекарі дозволяють “іти” в люди. За тиждень уже з’явились книги, які «завітали» до Пункту із власних бібліотек прилучан, бо саме так спрацьовує прийом буккросінгу.

Для міста це нова форма популяризації книги і залучення містян до читання, тому окремі перехожі з недовірою підходять до книг або ж заходять до книгозбірні за поясненням.

Буккроссинг3

Тому ми не втомлюємось переконувати: «Беріть безкоштовно і без запису в бібліотеку. Читайте протягом необмеженого часу. Повертайте книгу, коли вам буде зручно. А по-можливості — принесіть ще і свою та запропонуйте її почитати іншим».

Кiлькiсть переглядiв: 336

Коментарi